JÖLE HAVUZU

Kızım doğduktan sonra yeme alışkanlıklarımız da onunla birlikte oldukça değişti. Bu değişikliklerden evdeki abur cuburlarda nasibini alıyor. Dolapta boynu bükük kalmış hazır jöleyi bulunca hemen bir duyusal oyun yapmak ve sizlerle de paylaşmak istedim. Hiç vakit kaybetmeden yapımı son derece kolay bu oyunla sizleri başbaşa bırakıyorum.

MALZEMELER

havuz1-298x300

  • 500 ml sıcak su
  • 1 paket hazır jöle
  • Çırpma teli
  • Mini plastik oyuncaklarhavuz2-300x300

    Sıcak su borcama dökülür. Ardından jöle poşeti ilave edilir ve çırpma teliyle jöle eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra mini plastik hayvanlar jölenin içine tek tek atılır ve oda sıcaklığına gelince donması için buzdolabına koyulur.

    havuz3

    Donan jöle artık oynamaya hazırdır. İşte bu kadar kolay. Çocuğunuzun yaşına göre bir hikaye uydurup bu hayvanları kurtarabilirsiniz. Ya da sadece önüne bırakın ve kendisi keşfetsin.

    havuz4-300x300

    Ela ne mi yaptı? Başta hiç dokunmak istemedi ama ben elimi daldırınca büyük bir zevkle o da daldırdı elini. Hayvanları tek tek bulup temiz bir havuza attı. Ben tadına bakmak ister mi acaba diye düşündüm. Aslında başlarda hiç yeltenmedi. Dedim tamam benim kızım oral dönemi tamamlamış. Yaşasııınn!  Ama son dakika parmağını ağzına götürdü. Evet jölenin içinde katkı maddesi var. Evet şeker ve renklendirici de var ama o an çok büyük bir tepki versem belki de daha çok yiyecekti. Çünkü bana baktı parmağını yaladıktan sonra. O nedenle hiçbir şey yapmadım. Olumlu ya da olumsuz bir tepki vermedim. Bir daha tekrarlamadı. “Seyircisiz oyun bitmeye mahkumdur.”  Çok severim bu sözü ve bir kez daha doğruluğunu kanıtladı.

    Eğer bebeğiniz 1 yaşından küçükse ya da ne olursa olsun. Hazır, paketli hiç bir gıda benim evime oyun amaçlı bile giremez diyorsanız kendi jölenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. İşte size bir tarif:

    • Dilediğiniz bir meyve suyu yada komposto
    • 2,5-3 yemek kaşığı nişasta
    • İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı şeker- bal- ya da hurma şurubu

    Malzemeyi topaklanmasına engel olacak şekilde sürekli karıştırarak pişirin. Hayvanları atın ve  dondurun. ( bal ekleyecekseniz ilk sıcağı çıkınca ekleyip karıştırın. )

    Gördüğünüz gibi yapımı çok kolay olan bu oyunu evde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu oyun özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek için çok ideal. Çünkü dolaptan çıkan jöle çok soğuk oluyor. Başta ellerimiz dondu ama kısa sürede ellerimizin ısısıyla jöleyi de ısıttık. Biz sonrasında bir kaşık yardımıyla kaptan kaba aktarma oynadık. Sonra jöleyi avucumuzun içinde sıkma vb. bilimum evi, yerleri, üstümüzü başımızı pisletecek ne varsa yaptık. Siz de bunları ihmal etmeyin. Evi pisletmek bu oyunun en önemli kazanımı çünkü. Keyifli günler dilerim.

    https://www.instagram.com/p/BEeeJwQpxec/?taken-by=selin_eloimg_0986

Değerli yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s