Öğrenme beş duyumuz aracılığıyla gerçekleşir. Bu organların devreye girebilmesi için ise uyarıcıya ihtiyaç vardır. Bebeklerin çevreyi tanıma yolları da yine bu 5 duyu sayesinde olur. Bebek oral dönemdeyken her şeyi ağzıyla tanımaya başlar. Bebek ellerini farkedip bilinçli kavrama becerisini de edinince artık dokunma duyusunu kullanarak da çevresini tanımaya çalışır. Erken dönemden itibaren duyu organlarının ihtiyaç duyduğu uyarıcıları bebeklere verebilmek çok önemlidir. Bebeğinizin eline jelatin, pamuk, saten, tahta gibi değişik materyallerden yapılmış şeyler vererek dokunma duyusunu devamlı aktif tutabilirsiniz. Bu amaçla hazırlanan duyu torbaları ise bizlere temiz bir alternatif sunuyor. Basit olarak bir kilitli poşet- istenilen malzemeler ( pul, boncuk, payet vb. jöle, tıraş köpüğü, boyalar, bebek yağı, pirinç, sim vb. ) ve sağlamlığını arttırmak için koli bandıyla hazırlayabileceğiniz duyu torbalarına farklı bir alternatif sunacağım bugün. Chia Tohumlu Duyu Torbaları
MALZEMELER
– 2 yemek kaşığı chia tohumu
– 500 ml su
– 1 kilitli poşet
– koli bandı
YAPILIŞI
Kilitli poşete chia tohumları koyulur. Üzerine su eklenir. Kilit havası alınarak kapatılır ve açılmasın diye koli bandı geçirilir. Bir gece buzdolabında bekletilir. Suyla buluşan chialar jel kıvamına gelir. Sonrasında +1 yaşlar materyalsiz +2 yaşlar altına sticker resim vb. Koyup kulak çubuğu yada parmaklarıyla saklanan resmi bulma +3 yaşlar kulak çubuğu vb. İle önündeki şeklin aynısını yapmak şeklinde olabilir. ( üçgen, çiçek vb. Kağıda ne çizdiyseniz) Fikir olsun ama ne yaparsanız yapın ilk olarak bırakın kendi keşfetsin. Yemek tarifi gibi oldu ama güzel oldu. Afiyetle oynansın.
https://www.instagram.com/p/BO10s5dlE3n/?taken-by=selin_elo
Işıklı bir masanız var ise Chialı Duyu Torbası orada da şahane oluyor. 3-4 günden fazla tutmamanızı tavsiye ederim. Çünkü chia bozuluyor ve bulunduğu odada çok kötü bir koku bırakıyor. Neyse ki çabuk hazırlanıyor. Yenisini yapmak kolay olacaktır.
One Comment Kendi yorumunu ekle