DIY TAKVİM GÜNCELLEMESİ & YAZ/SİL ANNE TAKVİMİ

Daha önce burada Ela’ya yaptığım takvimi anlatmıştım. Fakat kullandığım çerçeve cam olduğu için ve duvara asamadığım için çok içime sinmedi. Yakın bir zamanda Ela’nın en iyi arkadaşının da doğumgünü olunca ona da hediye olarak yapmaya karar verdim. Bu sebeple size daha önce de bahsettiğim IKEA FISKBO çerçevelerden sipariş verdim. Çerçeveler 40 x 50 ölçüsünde ve önünde pleksiglass var. Yani cam değil, plastik malzeme.

Snapseed IMG_9648

Bu yaşına kadar en sevdiği renk mavi olan kızım bu sene okula başlayınca mavi erkek rengidir falan diye arkadaşları tarafından kabul görmedi. Yine bu sene bale sınavına her zaman ki siyah bale kostümüyle girmesine de izin verilmeyince en pembesinden bale kostümü de alındı tabii. Bale öğretmeni pembe kostümünün ona çok yakıştığını falan da söylemiş. Hal böyle olunca Ela’da mavi sevmemeliyim, pembe sevmeliyim gibi bir algı oluşmaya başladı ve arkasından pullar, payetler ve simler hayatımızın merkezine oturuverdi. Artık oyuncak alırken ya da isterken bile kendisinin tabiriyle ‘girly şeyler’ ister oldu. Şimdi mor da kız rengiymiş ama yeşil değil. Onu ne yapacağız? Hazır arkadaşına en pembesinden bir takvim yapacakken Ela’nınkini de değiştirmeye karar verdim ve ortaya böyle simli, pembeli birşeyler çıktı. Yapım şekli daha önce anlattığımla aynı. Sadece simli post-it bulamadığım için simli kartonu post-it boyutunda kesip yapıştırdım. Çerçevenin köşesine de kızların isimlerini tabii ki simli harflerle yazdım. İngiltere’dekiler için akrilik harfleri The Works’den aldım.

IMG_9568 IMG_9649.jpg

Bu çerçeve çok hafif olduğundan cırt cırt bantlarla duvara yapıştırdım. Çerçevenin kenarlarına da şeffaf askılar yapıştırdım ve mini kovalar taktım. Takvimdeki görselleri de bu kovalara koydum. Rahatlıkla kendisi bulup takabiliyor. Doğum günü, anneler günü, tatil vb. günlerin resimlerini  de görsel olarak ekledim. Onları da yazının sonunda ekleyeceğim. Uygun olanları siz de kullanabilirsiniz.

IMG_9567.jpg

Cam olan çerçeve en mor ve yeşil haliyle bana kalınca ben de onu kendime bir yaz-sil takvime dönüştürmeye karar verdim. Ayları ve sayıları zemine uygun çiçekli formda hazırladım. Cırt cırtlar da bir öncekinden kaldığı için hiç oynamadım. Sayıların da arkalarına cırt cırt yapıştırdım. Ama normalde sayılar da pekala kalemle yazılabilirler. Kalem olarak kalıcı olmayan, cam vb. yüzeylere uygun bir kalem edindim ( üzerinde non permanent dry- erase marker yazıyor). Boş bir dudak balmı kutusunu özel günler için hazırladığım stickerları koymak için kullandım. Bu stickerları blue-tac ile yapıştıracağım.

IMG_9650.jpg

Kalemler uzun süre kalırsa çıkarması da çok zor oluyor ve tabii bir ay da uzun bir süre. O nedenle artık her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz ‘sihirli silgi’ ismiyle satılan, çocukların duvarlardaki sanat eserlerini kolayca çıkarmamızı sağlayan süngerlerden kullanıyorum. Bu şekilde süngeri çok az ıslatarak yazılanlar kolaylıkla silinebiliyor. Bu silgiyi çerçeveye monte etmek için kaydırmalı, kapaklı, teneke bir lip balm kutum vardı. Bulursam onun üzerine yapıştıracağım fakat henüz bulamadım. Bu DIY projelerin en güzel özelliği isteğe ve ihtiyaca göre zaman içerisinde ekleme ve çıkartmalar yapabilmek sanırım. Şimdi kendime ait şahane bir takvimim oldu. Siz de yapmak isterseniz hazırladığım görselleri yazımın sonunda paylaşacağım.

IMG_9651.jpg

IMG_9652.jpg

 Normalde indirilebilen bir dosya paylaştığımda yazı fontunu netten indiriyorum ve bloga eklemeden önce de PDf yapıyorum ki yazı karakteri olduğu gibi korunsun. Fakat sizlerden bir kaç seferdir yazı karakterinin fotoğraftakiyle aynı olmadığına dair geri bildirim alıyorum. Bunun çözümünü bilen varsa yorum olarak yazarsa sevinirim.

Çok unutkan biri olduğumdan normal şartlarda kağıt takvimler kullanıyorum ve aldığım notları da saklıyorum. Peki şimdi yaz- sil bir tahtam olduğuna göre bunun takibini nasıl yapacağım? Diye düşününce her ay bitince takvimin fotoğrafını çekmeye karar verdim. Böylece yazdıklarım da kalıcı olacak. İşte böyle. Fikir benden, geliştirmesi sizden. Boş kalan yere alışveriş listesi ya da mini bir notluk  asabilirsiniz. Kalem ve silgiyi koymak için minik askıya kova takabilirsiniz. Renkli renkli kalemler kullanarak takviminizi daha da canlandırabilirsiniz. Benim gibi çerçeveye küçük mandallar yapıştırarak minik notlarınızı ya da fotoğraflarınızı asabilirsiniz. Yapılacak şeyler hayal gücümüzle sınırlı.

Keyifli DIY’ler dilerim.

calender for kids-add

calender for mum

logoo selin diy-oyuncak

One Comment Kendi yorumunu ekle

  1. Geri bildirim: DIY TAKVİM- 2

Değerli yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s