OYUN KOLYESİ

Bugün bebekler için bir fikirle geldim. Oyun kolyesi bebeğinizin en sevdikleri arasına girecek emin olun. Çünkü bebekler çoğunlukla kendi oyuncaklarıyla oynamaz. Siz bir dolu paralar verip ona ışıklı, sesli bilumum özellikleri olan oyuncaklar alırsınız ama onun için evdeki kumanda, mutfaktaki kap kacak, plastik su şişesi, hatta kötü terlikler bile yeri gelir en ilgilendiği şey olur. Bu bilgiden yola çıkıp en zor anlarımızın kurtarıcısı olacak kolyeler tasarlayacağız. 

Kolyelerin birkaç basit kuralı var. Bebeğin koparıp yutamayacağı ve ipe geçirebileceğiniz herşeyi kolye malzemesi yapabilirsiniz. İkinci ve en önemli kural ise kolyeyi çok zorda kaldığınız bir zamanda kullanmak üzere saklayınız. Yani kolyeyi her an görünür bir yere koymayın. Bir anda ilgi çekmesini ve uzun süre keşfedip ilgilenmesini istiyoruz. Üçüncü kural bebeğin daha önce görmediği malzemelere yer verirseniz kolyeyle ilgilenme süresini arttırırsınız. Dördüncü kural ya kolyeyi yada onu oluşturan malzemeleri ara ara değiştirin. Bir kez keşfedince maksimum iki kere daha verebilirsiniz. Sonrasında alıp hemen yere atacaktır. Ve son kuralımız kolyeler için lastik ip kullanmayınız. Oyuncakların yüzünüze olur olmadık bir zamanda çarpmasını istemezsiniz değil mi?

Bir parça ip, kurdela vb. biraz kalınca bir malzemeye ihtiyacınız var. Sonrası tamamen yaratıcılığınıza kalmış. Minik oyuncaklar, renkli tüller, büyük boncuklar, büyük düğmeler, mini keselerde makarna vb. bakliyatlar. Küçük anahtarlıklar, eski bitmiş ip makaraları, plastik şişe kapakları, çıngıraklar, bir parça kumaş, eski bir bebek çorabı, mutfakta kullanılan küçük ölçü kaşıkları cırt cırtlı herhangi bir minik obje, farklı dokularda artık malzemeler… yani bu listenin ucu bucağı yok. Evinizde bulunan, muhtemelen sizin dönüp yüzüne bile bakmayacağınız ama bebeğinizin ilgisini fazlasıyla çekecek her türlü basit obje gerekli güvenlik önlemlerini aldığınız sürece kolyenizin aksesuarı olabilir.   

Gelelim biz kolyelerí nerede kullanacağız? Mesela doktora gittiniz. Bekleme odasında doktorunuzu beklerken hoop çantadan kolyeyi çıkarıp takın boynunuza. Mesela uçaktasınız. Bir yerden sonra artık bebeği yerinde tutamıyorsunuz. Hemen kolyeler boyna. Restorandasınız. Yemek bir türlü gelmiyor. Tak bir kolye oynasın dursun. Kolyeleri kendi boynumuza takıyoruz ama bebeğin boynuna takacağımız bir yer ve zaman da var ki o da şöyle 8-9 aylık olmuş artık bez değiştirmek işkence haline gelmeye yavaş yavaş başlamışsa eğer, alt değiştirme odalarında sefil olmaktan kurtaracak sizi bu kolyeler. Hepsi bu. Yaptığınız kolyeleri benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Keyifli oyunlar.

Değerli yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz