HAYDİ MARKETE

Bu oyun kutu oyunu olarak bizde var ve çok severek oynuyoruz ama hem Ela’ya değişiklik olsun hem de size fikir olsun diye Lego Duplolarla hazırladım. Başka bir sürü şeyle hazırlanabilir. Plastik yiyecek içeceklerle, ahşap küplerle, kağıda çizerek yani oyunu hazırlaması kolay, oynaması çok zevkli.

image2 (2)

Toplamda 4 kişilik bir oyun ve en az 2 kişiyle oynanıyor. Oyuncuların hepsi bir dükkan seçiyor kendine ve bir de piyon. Çantadan bir obje seçerek kimin dükkanına gideceğimizi öğreniyoruz. Zar atarak yolda ilerliyoruz. En ortada banka var. Bankadan geçen 20p ( yada Türk Lirası) alıyor. Dükkanınıza ulaşınca karşılıklı sohbet ediyor ve seçtiğiniz ürün ne ise parasını vererek alıyorsunuz. 6 ürünü ilk tamamlayan oyunun kazananı oluyor. Başlangıçta herkese belli bir miktar para veriyorsunuz. Örneğin £2,50 ( yada Türk Lirası) ne kadar para vereceğiniz öğretmek istediğiniz kavramlara bağlı. Ona göre ürünlere fiyat etiketi yazabilirsiniz. Paralar icin de internetten oyun parasi olarak aratabilirsiniz. Yada oyuncak paralariniz varsa onlarla da oynayabilirsiniz. Daha kucuk cocuklarinizla 1 para 2 para olarak da oynayabilirsiniz. 

image0 (4)

Paraları öğrenmek ve pekiştirmek için, toplama çıkarma pratiği yapmak için harika bir oyun parasi olarak bulabilirsiniz.

Keyifli oyunlar.

logoo selin diy-oyuncak

Değerli yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz