AÇ TIRTIL OYUNU

Makarnalarla ipe dizme çalışmasından sonra yapılabilecek iki şey var. Sevdiyse oyuncağını almak yada kendi oyuncağınızı yapmak. Ben ikincisini tercih ettim. Çok sevdiğimiz çocuk kitabı Aç Tırtıl’ın oyuncağını yaptım. Öncelikle gerçek görsellerden yapmak istiyordum. Bulması epey zor oldu ama buldum. Çıktısını aldıktan sonra her zamanki gibi kenarlarından boşluk olacak şekilde kestim. Bu şekilde kesme işlemi 5 dakikada bitiyor ve bence sticker gibi çok daha şık gözüküyor. Diğer türlü şekli mükemmel kesmek gerekiyor. Ben o topa hiç girmiyorum. Sonra bu görselleri lamine ettim. Bunu yaparken objeler çok küçük olduğu için laminasyon kağıdından kaymasınlar diye biraz yapıştırıcı sürdüm. Korkmayın lamine ettikten sonra yapıştırıcının izi hiç kalmıyor. Görünmüyor.

Tırtılı yapmak için ahşap bir kavala ( dübel) kullandım. Tırtılın görselini de bu kavalanın üzerine yapıştırdım. Görselleri kestikten sonra ben hem biraz daha zor olması için hem de gerçekten bir tırtıl yemiş gibi gözüksün diye delgeçle birkaç delik açtım. Bu şekilde yapmak istemeyenler beyaz boşlukların tam ortasından bir kere delip geri kalanı makasla düzgün bir yuvarlak kesebilirler.

İpin bir ucuna bu yaptığım tırtılı yani oyuncağımızın iğnesini diğer ucuna da aç tırtılın kelebek haline dönüşmüş halini yapıştırdım. Hepsi bu. Yazması yapmasından zor inanın. Peki bununla nasıl oynayabiliriz? İstersek hikayeyi okurken bize eşlik etmesini sağlayabiliriz. İstersek de çocuk rasgele yiyecekleri takarken “Aç tırtıl bir tane elma yemiş ama karnı doymamış. Bir dilim karpuz yemiş ama karnı hala açmış…” gibi onun taktıklarını söyleyebiliriz. Tam tersi ismini söylediğimiz yiyeceği takmasını da isteyebiliriz. Oğlumdan bir öneriyle bitireceğim. Kitabı okurken yiyecekleri getirip üstüne koyarak eşleştirmek istedi. O da bir başka fikir olarak burada dursun.

Bizim gibi Aç Tırtıl hayranları için yazının sonuna pdf dosyasını bırakıyorum. Keyifli oyunlar.

Değerli yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz